El Grup Focus BCN d’Objectiu BCN-Guinardó

El nostre grup neix d’una il·lusió, d’un projecte comú i una pasió per la fotografía que desperta entre nosaltres un clima de superació i repte personal i professional gracies a Objectiu BCN – Retratem la Ciutat

Objectiu BCN – Retratem la Ciutat


Rere la primera edició del projecte Objectiu BCN – Retratem la Ciutat (http://ccobjectiubcn.bcn.cat/2014/s’ha consolidat aquest grup amb el nom Focus BCN format pels alumnes participants al projecte del Centre Cívic Guinardó (http://ccivics.bcn.cat/guinardo).

Hem gaudit en participar a un projecte creat per l’Ajuntament de Barcelona i els Centres Cívics de Barcelona dirigit i coordinat per Samuel Aranda, fotògraf professional de reconegut prestigi internacional i guanyador del premi World Press Photo 2012.

El projecte Objectiu BCN es basa en realitzar un treball colectiu entre 12 Centres Cívics de la ciudat de Barcelona on 200 ciutadans ham de realitzar un treball fotogràfic de la realitat d’una ciutat en continua adaptació i modernització en el segle XXI. Per això s’han coordinat tallers i clases magistrals amb algunes personas ilustres de la fotografia com AbbasDavid AirobToni AmengualSamuel ArandaWalter AstradaJuan Manuel Castro PrietoCristina García Rodero, Joan Guerrero, Fernando MoleresEmilio MorenattiJose Manuel NaviaTxema SalvansMoises SamanCarmen SecanellaInés Martínez Ribas y Lindsay Mackenzie y Anne-Sophie de Vargas on han fet mostra dels seus treballs, hàbits i experiències a la seva carrera professional.

Amb la mirada dels 200 ciutadans participants en el projecte Objectiu BCN, l’Ajuntament de Barcelona i els Centres Cívics de Barcelona volen obtenir un relat de la ciutat actual l’any 2014. Per això se’ns demanava treballar fotogràficament un tema lliure relacionat amb la ciutat Condal i d’actualitat per il·lustrar i deixar constància en el temps sobre que succeeix a la ciutat catalana.

Les sesions, tallers i classes magistrals realitzades pels mestres han estat d’un nivell excel·lent on ens ha permés coneixer de més a prop el gran treball que han realitzat tots ells, publicant-se alguns d’ells en premsa i magazines internacionals com il·lustracions de grans artícles d’actualitat i/o crítica sobre succesos del mon.

El treball a realitzar pels alumnes es repartia entre els 12 Centres Cívics de Barcelona participants al projecte i sempre han estat asistits i tutoritzats per un dels profesors asignats par a cada grup. En el nostre cas qui ha patit les nostres clemencies ha estat Fernando Moleresqui amb molta paciència i gran profesionalitat ha sapigut exigir-nos el màxim a cada membre del grup per obtenir uns treballs excel·lents i d’un valor extraordinari. Estem orgullosos d’haver tingut a en Fernando com asesor i tutor a aquesta aventura i agraïm el seu esforç i paciència que tots i totes han tingut amb nosaltres.

A partir d’aquesta experiència al projecte Objectiu BCN neix l’espírt de grup i surgeix la idea i aventura de fer continua aquesta iniciativa amb petits projectes personals que relaten lo que succeeix a Barcelona, la nostra ciutat, la ciutat on vivim i on cada dia succeeixen multitud de coses interessants per fotografiar.


Objectiu BCN deixa pas a Focus BCN i pren vida pròpia per a emprendre un nou camí sobre la Fotografia Documental de Barcelona.

 

José Antonio Gómez

Fotógrafo Urbano y de Paisaje.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *